Det bedste pensionsselskab

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Alternate Text Pensure

 

Er der et pensionsselskab, der er bedre end alle andre? For alle typer af kunder? Tænk hvis der fandtes et pensionsselskab, som var væsentligt bedre til at tage sig af dine pensionskroner end alle andre. Ville det ikke være fantastisk?

I denne artikel vil vi se nærmere på, om dette eksisterer.

Hvor ligger dine pensioner?

Inden vi tager et kig på dine muligheder, er det vigtigt at holde sig for øje, at der findes forskellige former for pensionsordninger. Der er nemlig stor forskel på hvad du kan gøre med din pension, alt efter hvor den er placeret.

Grundlæggende findes der følgende pensioner

  • Overenskomstbaserede arbejdsmarkedspensioner – eksempelvis i PensionDanmark
  • Firmapensioner oprettet i private pensionsselskaber – eksempelvis i Danica Pension
  • Private pensioner, som folk selv oprettet – eksempelvis i banken eller i et pensionsselskab
  • Tjenestemandspension

Som hovedregel, vil en arbejdsmarkedspension og en firmapension være låst, så længe du er i dit ansættelsesforhold. Private pensioner du selv har oprettet, kan du derimod flytte som du vil. Firmapensioner fra tidligere arbejdsgivere, har du også mulighed for at råde over.

Det bedste pensionsselskab

Nu hvor du har fået et kort indblik i hvilke mulighed du har, er det blevet tid til at kigge på, om der findes et pensionsselskab, som er det bedste.

Afkast vs. omkostninger

Det ville være nærlæggende, at kigge på pensionsselskabernes afkast. Problemet med dette er blot, at højt historisk afkast ikke er en garanti for højt fremtidigt afkast. Hvis du vælger et pensionsselskab, som har leveret flot afkast i 2019, er du derved ikke garanteret højt afkast i fremtiden.

Så hvad bør du kigge på?

Svaret er omkostninger. Hvis du betaler høje omkostninger for din pension, vil de forfølge dig hvert år. Det skyldes, at høje omkostninger heller ikke er en garanti for højt afkast. Men hvis du holder omkostningerne nede, arbejder rentes rente effekterne for dig – i stedet for imod dig. Se selv herunder:

Graf ift ÅOP

Ovenstående graf er taget fra vores blogpost Mathilde fik 400.000 kr. efter et pensionstjek, og viser forskellen på den samme pensionsordning, men i to forskellige pensionsselskaber. Den orange linje viser pensionsordningen med lave årlige omkostninger, hvor den grå linje viser pensionsordningen med høje årlige omkostninger. Med en forskel på pensioneringstidspunktet på 1.300.000 kr. er forskellen til at få øje på.

Så hvilket pensionsselskab har de laveste omkostninger?

Desværre gør de mange pensionsprodukter og en lav transparens det svært at vælge ét pensionsselskab som slår alle de andre. Deres omkostningsstrukturer afhænger af, om du indbetaler til din pension, hvordan pengene er forvaltet, og hvor meget du har sparet op.

Hvis du ønsker at tjekke omkostningerne på din pension og se hvordan de måler sig med alternativerne, kan få et gratis omkostningstjek hos Pensure.

Hvis du vil booke et omkostningstjek, kan du gøre det hér.