Mathilde sparede 400.000 kr. i gebyrer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Alternate Text Pensure

 

Har du nogensinde stået i supermarkedet og tænkt, om du skulle købe den økologiske mælk til 12 kr. eller den prisvenlige til 7 kr.? Så bør du læse videre. For du skal købe 80.000 liter af den billige mælk for at spare ligeså mange penge, som Mathilde Miller fik ekstra til sig selv efter et uvildigt pensionstjek.

400.000 kr. i forskel

400.000 kr. lød forskellen på, da hendes pensionsordning fra Danica Pension blev sammenlignet med et af de bedre alternativer på markedet. Det viste en undersøgelse som TV2 Business bragte i samarbejde med en uvildig pensionsrådgiver.

Men hvordan kan dette overhovedet lade sig gøre? Svaret på dette spørgsmål er relativt simpelt. Pensionsopsparingen er nemlig en af de opsparinger, hvor man sætter penge til side igennem hele livet. Derfor er der en enorm forskel på det afkast man får, efter pensionsselskabets omkostninger er betalt, alt efter om ens pensionsopsparing ligger i den billige eller dyre ende.

Ved du hvilken graf din pensionsopsparing ligner?

Grafer3

Den gode og den dyre

Ovenfor ses en illustration af tre pensionsordninger med omtrent samme investeringsstrategi, men i tre forskellige pensionsselskaber. Mathilde havde pension #2. Hér havde hun udsigt til at få 400.000 kr. mindre i pension, altså svarende til en god årsløn, sammenlignet med et af de bedre alternativer på markedet.

Heldigvis var hendes nuværende pension dog ikke den dårligste i sammenligningen. Havde hun haft denne, måtte hun tage sig til takke med 1.300.000 kr. mindre i pension.

At få tjekket sin pension står ikke højt på prioriteringslisten for de fleste. Men timelønnen er formentlig langt højere, end at tjekke tilbudsavisen.

Har du lyst til at læse hele artiklen, kan du finde den på TV2 Business her.